Boomklimmen 2 | Machinale kroonverzorging betekent werken met de motorkettingzaag en snoeien in de boomkroon. Met veel aandacht voor de eigen veiligheid en die van anderen. De IPC-training voorziet ook in Arbowet en het uitvoeren van een reddingsactie. Daarnaast is er aandacht voor wet- en regelgeving en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.
Doel van de training is het aanleren van vaardigheden en het aanreiken van handvatten die leiden tot een toename van kwaliteit van uw werk. De toepassing van de nieuwe klimtechnieken en actuele kennis van wet- en regelgeving gaan gepaard in deze praktische vaardigheidstraining van IPC Groene Ruimte.
De volgende onderwerpen komen aan bod;
- Werken met motorisch aangedreven handgereedschap
- Gebruik klimmateriaal
- Oefenen hulpacties in bomen
Bent u (aankomend) boomverzorger of bent u actief in de groensector? Wilt u uw basiskennis en -klimvaardigheden veilig en verantwoord uitbreiden? Bij IPC bent u aan het juiste adres. Boomklimmen 2 | Machinale kroonverzorging is geschikt voor (aankomende) boomverzorgers, ETW-ers in opleiding en professionals die minimaal Boomklimmen 1 | Klim- en werktechnieken of gelijkwaardig hebben gevolgd.
Na afronding, met goed gevolg, van de training Boomklimmen 2 ontvangt u het IPC-certificaat Boonklimmen 2 | Machinale kroonverzorging. Dit is een erkend boomverzorgingscertificaat.
Voor ETW-ers levert deze training 21 hercertificeringspunten op binnen de volgende categorie(ën):
Snoeien en kroonverankering 12 punten
Veiligheid werken aan bomen 9 punten
De benodigde voorkennis en vaardigheden voor aanvang van Boomklimmen 2 | Machinale kroonverzorging zijn: Boomklimmen 1 | Klim- en werktechnieken of gelijkwaardig én het certificaat ‘Basis zaagvaardigheden of gelijkwaardig. Daarnaast is voor het klimmen in bomen is een goede lichamelijke conditie noodzakelijk.
Tijdens de training heeft u toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving. Hier vindt u de informatie die u nodig heeft voor de training en kunt u zich voorbereiden op de lesdagen en praktijkopdrachten. De elektronische leeromgeving is onbeperkt toegankelijk en heeft als voordeel dat u kunt leren en voorbereiden waar en wanneer het u uitkomt.
Het maximaal aantal deelnemers van deze training is 8 personen. Met het beperkt aantal deelnemers in één groep is de veiligheid gedurende de training optimaal geborgd.
IPC stelt standaard PBM’s, persoonlijke beschermingsmiddelen, ter beschikking voor alle trainingen/ opleidingen. U kunt hierbij denken aan gehoorbescherming, veiligheidskleding waaronder zaagkledij, veiligheidsbril, gelaatbeschermingsmiddelen en veiligheidsschoeisel.
Ondanks de hygiënemaatregelen die wij streng opvolgen, kunnen wij het ons voorstellen dat u het prettiger vindt dat u uw eigen PBM’s wilt gebruiken. Mits uw PBM’s voldoen aan de veiligheidseisen, is dit uiteraard toegestaan.
In verband met Covid-19 adviseren wij u uw eigen PBM’s te gebruiken.
Als je door de bomen het bos niet meer ziet bij het kiezen van een passende training, dan is het praktisch om het uitgangspunt vast te stellen. Wat wil je bereiken? In een handige routekaart hebben we al onze motorzaagtrainingen weergegeven.