De NL Terreinlabel-methode brengt de duurzaamheidsambities voor een bestaand of toekomstig terrein inzichtelijk en borgt ze tijdens het proces. Het label is een procestool die duurzaamheid in elke fase in beeld brengt en concreet maakt. Zo worden kansen zichtbaar, meetbaar en aantoonbaar en worden ambities uit de sfeer van vrijblijvendheid gehaald.
Na het volgen van deze training kunnen ontwerpers, groenvoorzieners en ambtenaren zelf met de NL Terreinlabel-methode aan de slag. Zo is het mogelijk om in de ontwerp-, realisatie- en beheerfase structureel aandacht te besteden aan integrale duurzaamheid.’
De NL Terreinlabel Expert training is met name bedoeld voor hoveniers die terreinen, zoals schoolpleinen, sportparken en bedrijfskavels, aanleggen en beheren. Ook ambtenaren, adviseurs, architecten, ecologen en ontwerpers kunnen de methodiek in hun werkzaamheden integreren.
Na afronding van de training bent u in het bezit van het certificaat NL Terreinlabel Export. Daarna kunt u via NL Greenlabel een licentie aanschaffen waarmee uw organisatie een jaar lang de methodiek kan toepassen. Deze licentie kan jaarlijks worden verlengd. Het is ook mogelijk om de methodiek als NL Terreinlabel Expert zonder licentie toe te passen. De kosten per eindbeoordeling zijn dan hoger.
Tijdens deze training worden diverse leervormen toegepast. De kracht van IPC is dat al onze trainingen praktisch van aard zijn. ‘Learning by doing’ is het motto, want door het zelf te doen, leert u het meest. Er is veel interactie binnen de groep; uitwisselen van kennis en ervaringen. Overdracht van kennis door de docent is op basis van jarenlange ervaring en diverse praktijkvoorbeelden. Tijdens de training zijn relevante lesmiddelen en instructiemiddelen beschikbaar. Zo heeft u toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving (ELO). Via deze leeromgeving kunt u lesdagen voorbereiden waar en wanneer het u uitkomt. Hierdoor worden de trainings/lesdagen bij IPC maximaal benut. Gedurende de opleiding zijn de trainers van IPC beschikbaar voor feedback op casussen of het meedenken over eigen praktijksituaties.