IPC Groene Ruimte maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan IPC Groene Ruimte jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan IPC Groene Ruimte advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken, ga je hiermee akkoord.

OK

Een ogenblik geduld alstublieft

Voor BTW-plichtige organisaties wordt dit bedrag verhoogd met het wettelijke BTW percentage

Sluiten
IPC Groen
Zoeken...

ETW hercertificering

ETW hercertificering
Print deze pagina

ETW hercertificering

U bent een European Treeworker (ETW) en uw certificaat is verlopen. Tijd om te hercertificeren! Sinds 1 januari 2013 gelden er namelijk aanvullende voorwaarden voor hercertificering van het ETW certificaat. Op deze pagina informeren wij u over de gevolgen en consequenties van deze maatregelen. Daarnaast treft u onderaan deze pagina een handleiding voor deelnemers, aanbieders en een notitie van VHG met uitgangspunten. 

Waarom ETW hercertificeren?

Al langere tijd hebben Branchevereniging VHG en KPB-ISA de wens om de hertcertificering ETW meer inhoud te geven. Daar zijn een aantal redenen voor die we hieronder voor u opsommen.

  • De ontwikkelingen in de branche gaan snel, daardoor is de  bestaande kennis steeds sneller achterhaald. Om de kwaliteit en veiligheid in de branche voor de toekomst te borgen is regelmatige bijscholing noodzakelijk.
  • Zonder een gedegen hercertificering vervaagt de waarde van ETW certificaat. Een certificaat anno 2013 heeft niet dezelfde waarde als een certificaat uit 2002, dit komt doordat in de huidige opleidingen de actuele kennis wordt bijgebracht die eerder nog niet bekend was. Door het borgen van bijscholing blijven opdrachtgevers ook in de toekomst waarde hechten aan het certificaat.
  • De aandacht voor veiligheidsaspecten neemt toe en wordt steeds belangrijker. Niet alleen vanuit je eigen veiligheid, maar ook die van de collega’s en omgeving. Daarnaast vinden ook de verzekeraars veiligheid een belangrijk punt.


Welke trainingen kunt u volgen?

Bekijk het activiteitenoverzicht ETW 
Op uw persoonlijke pagina treft u het aanbod van alle ETW-activiteiten.
(U wordt automatisch doorgelinkt naar de elektronische leeromgeving waarna nu inlogt op MijnETW, klik op 'Mijn startpagina' aan de rechterzijde onder 'navigatie').

Of bekijk hier het volledige overzicht van trainingen waarbij ETW hercertificeringspunten te behalen zijn.


ETW handleidingen om te downloaden