IPC Groene Ruimte maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan IPC Groene Ruimte jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan IPC Groene Ruimte advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken, ga je hiermee akkoord.

OK

Een ogenblik geduld alstublieft

Voor BTW-plichtige organisaties wordt dit bedrag verhoogd met het wettelijke BTW percentage

Sluiten
IPC Groen
Zoeken...

De motorzaag veiligheid, bouw en gebruik

De motorzaag – Veiligheid, bouw en gebruik is de opvolger van het boek ‘De motorzaag’ van IPC Groene Ruimte. Het is een compleet nieuwe uitgave: de inhoud is grondig aangepast aan de eisen van deze tijd. Met behulp van duidelijk beeldmateriaal wordt in overzichtelijke stappenplannen uitgelegd hoe je te werk moet gaan wanneer je veilig en gezond met de motorzaag wilt leren werken.

Het boek is geschreven en geïllustreerd door trainers van IPC Groene Ruimte. Mensen uit de praktijk, die als geen ander weten aan welke kennis en vaardigheden een cursist van een training motorkettingzagen behoefte heeft.

Het boek bestaat uit drie hoofdstukken:

  • Veiligheid en gezondheid
  • Bouw en onderhoud
  • Werken met de motorzaag
Bestel Bekijk

De bosmaaier

Dit boek beschrijft de kennis en vaardigheden die nodig zijn om veilig en gezond te werken met de bosmaaier.

Bestel Bekijk

Basisboek groenontwerp en -beheer

In dit boek wordt een methodiek beschreven die in alle groenontwerp- en beheersituaties wél tot het gewenste eindbeeld leidt, tegen minimale kosten en met maximale kwaliteit, én met oog voor duurzaamheid.

Bestel Bekijk

Veilig werken langs de weg

Dit boek geeft informatie over wettelijke voorschriften, verkeersborden en afzettingsmaterialen, verkeersmaatregelen, signaalkleding en organisatie van het werk.

Bestel Bekijk

Ecologisch groenbeheer in de praktijk

Dit boek bevat een schat aan informatie voor iedereen die te maken heeft of krijgt met ecologisch groenbeheer in de bebouwde omgeving, langs wegen, spoorwegen en watergangen.

Bestel Bekijk

Aanleg van beplantingen

Dit dictaat behandelt de terreinvoorbereiding voorafgaand aan het planten, de beoordeling en de behandeling van het plantmateriaal, de plantwerkzaamheden en de zorg na het planten.

Bekijk

Basis Zaagvaardigheden

Deze training is speciaal bedoeld voor diegene die de basis in het gebruik van de motorzaag willen beheersen. In deze training ontwikkelt u zich op zeer praktijkgerichte wijze in het veilig en professioneel om kunnen gaan met de motorzaag

Bekijk

Gevorderde Zaagvaardigheden

Deze training is speciaal bedoeld voor diegenen die zich verder willen professionaliseren in het vellen van bomen en de basis zaagvaardigheden al beheersen. In de training wordt naast het vellen van rechtopstaande bomen (diameter van 25-50 cm) ook ingegaan op andere standen van bomen (schuin, achterover– en vooroverhangend) en hoe deze bomen vakkundig kunnen worden geveld.

Bekijk

Specialistische velling

Deze training is het neusje van de zalm op het gebied van motorkettingzagen en is vooral bedoeld om specialisten op te leiden.

Bekijk

Boomklimmen 1 basis | klim en werktechnieken

Boomklimmen in een grote boomkroon is een avontuurlijke tak van deboomverzorging. Echter, voor u als professioneel boomverzorger is het veel meer! Het vereist vakkundig gebruik van klimtechnieken en klimmaterialen.

Bekijk

European Tree Worker (ETW)

Als ETW bent u een echte boomspecialist. U weet hoeveel er komt kijken bij boomverzorging. Als ETW boomverzorger kunt u veilig en verantwoord bomen planten, onderhouden, snoeien en vellen.

Auteur

Peter Bongen, met medewerking van Roland Tromp en Frits Spek

Jaar uitgifte

1e druk, 2012

Aantal pagina's

64

Prijs

€ 21,00 (incl. verzendkosten, excl. BTW)

Uitvoering

full colour

ISBN

978-90-74481-52-6

Bestel

Vragen of Hulp nodig

Neem contact op met onze opleidingsadviseurs Bel mij Mail IPC