IPC Groene Ruimte maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan IPC Groene Ruimte jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan IPC Groene Ruimte advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken, ga je hiermee akkoord.

OK

Een ogenblik geduld alstublieft

Voor BTW-plichtige organisaties wordt dit bedrag verhoogd met het wettelijke BTW percentage

Sluiten
IPC Groen
Zoeken...

ETT-examen bij IP... - IPC Groene Ruimte

ETT-examen bij IP... - IPC Groene Ruimte
Print deze pagina
« Terug naar overzicht

Stobbe (boomstomp) verteld hoe er geveld is

11-07-2017 07:58

door: Roland Tromp

Stobbes, boomstompen die achterblijven na de velling, geven vaak een indruk hoe er geveld is en of dit op de juiste wijze is gebeurd.

Je kunt er namelijk veel van aflezen, bijvoorbeeld de velrichting, ondermijning, breuklijstbreedte  etc.

De Duitse verzekeringsmaatschappij voor tuin- en landschap, land- en bosbouw heeft onlangs een brochure uitgebracht die hier helemaal op in gaat. Het geeft op een overzichtelijke en illustratieve wijze voorbeelden weer van (verkeerd) gezaagde bomen. 

Bekijk de brochure hier

 

IPC Groene Ruimte is betrokken bij een Nederlands-Duits Interreg programma dat gaat over kwalificering in bos- en landschapsbeheer. Informatie-uitwisseling hoort hier natuurlijk bij,  zodoende deze brochure.

Wil je meer weten over het Interreg-project of over het verschil in werktechnieken, dan kun je contact opnemen met Roland Tromp (projectleider namens IPC Groene Ruimte); r.tromp@ipcgroen.nl