IPC Groene Ruimte maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan IPC Groene Ruimte jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan IPC Groene Ruimte advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken, ga je hiermee akkoord.

OK

Een ogenblik geduld alstublieft

Voor BTW-plichtige organisaties wordt dit bedrag verhoogd met het wettelijke BTW percentage

Sluiten
IPC Groen
Zoeken...

Keurmeester tuin- en parkmachines (VCM)

De Arbowet vereist regelmatige keuring conform VCM (Veiligheid Checklist Machines) van tuinmachines en parkmachines. Voor tuinmachines en parkmachines gelden tal van voorschriften voor veiligheid en onderhoud. De VCM keurmeester is de door Arbowet en VCM aangewezen persoon voor keuring van tuinmachines en parkmachines binnen uw bedrijf. Wilt u zelf de eisen van VCM en Arbowet borgen binnen uw organisatie? Dan is de eendaagse cursus Keurmeester VCM iets voor u. De cursus volgt u bij IPC Groene Ruimte in Arnhem. Wanneer u slaagt voor het examen, ontvangt u een IPC certificaat VCM.

Machines keuren volgens de arbowet

Om u te kunnen verdiepen in Arbowet en andere onderwerpen, wordt bij aanvang van de cursus de VCM lesstof USB-stick uitgedeeld. Deze theorie bevordert een efficiënt verloop van de cursus VCM. Na certificering kunt u als keurmeester VCM alle tuinmachines en parkmachines keuren in het kader van de Arbowet. Met behulp van de keuringslijsten op de uitgereikte cd-rom hebben veiligheid en onderhoud geen geheimen meer voor u.

Het programma

 • Arbowet
 • Voorschriften voor tuinmachines / parkmachines en keuringen
 • Keuren van tuinmachines / parkmachines
 • Omgaan met keuringslijsten (m.b.v. cd-rom)
 • Examen

Hercertificeren?

Kijk dan op deze productpagina!

Hieronder kunt u één datum selecteren waarop Keurmeester tuin- en parkmachines (VCM) plaats dient te vinden.
16-03-2018 van 09:00 tot 16:00 (locatie: IPC Groene Ruimte)
12-06-2018 van 09:00 tot 16:00 (locatie: IPC Groene Ruimte)

Oplossingen op maat
Voorbeelden, oefeningen en inhoud kunnen toegespitst worden op bedrijfsspecifieke omstandigheden. De vertaling naar de eigen werkpraktijk wordt daarmee nog eenvoudiger.

Mogelijkheid tot het creëren van een eigen opleiding
In opdracht ontwikkelt IPC Groene Ruimte een opleiding binnen onze thema’s voor u alleen. Hiermee kunt u een belangrijk concurrentievoordeel realiseren.

Hebben meerdere mensen binnen uw organisatie dezelfde opleiding nodig? Dan kunnen ze zich in de meeste gevallen de reis naar Arnhem besparen. Dankzij de mogelijkheid van incompany training.
IPC Groene Ruimte komt graag naar u toe. Ook al woont u aan de andere kant van het land!

Onze incompany training biedt interessante voordelen:

 1. Oplossingen op maat
  Onze trainers spitsen de incompany training toe op de specifieke vragen vanuit uw werkpraktijk. Dat zorgt voor effectiever resultaat.
 2. Alle neuzen in dezelfde richting
  Als organisatie bepaalt u de richting waarin de deelnemers zich ontwikkelen.
 3. Eigen opleiding creëren
  In opdracht ontwikkelt IPC Groene Ruimte een incompany training speciaal voor uw organisatie. Met een onderscheidende keuze van thema’s kunt u zo belangrijk concurrentievoordeel behalen.
 4. Besparing van reistijd en reiskosten
  U bepaalt zelf de tijden, dus ook de doorlooptijd van de opleiding. Reiskosten en reistijd naar het opleidingsinstituut in Arnhem worden merendeels voorkomen.
 5. Scherpe prijs per deelnemer
  Afhankelijk van het aantal deelnemers bespaart u met de incompany training op de totale kosten.
Bestel Bekijk

Veilig en gezond werken op begraafplaatsen

In dit boek wordt de belangrijkste informatie over veiligheid en gezondheid op begraafplaatsen voor begraafplaatsmedewerkers en -bestuurders op een rijtje gezet.

Bestel Bekijk

Veilig werken langs de weg

Dit boek geeft informatie over wettelijke voorschriften, verkeersborden en afzettingsmaterialen, verkeersmaatregelen, signaalkleding en organisatie van het werk.

Bestel Bekijk

Basisveiligheid in de openbare ruimte

Dit boek behandelt de veiligheidsrisico's die werknemers in de openbare ruimte bij verschillende soorten werkzaamheden lopen, en hoe die risico's verkleind of weggenomen kunnen worden.

Bestel Bekijk

Richtlijn Veilig werken in de boomverzorging

Dit boek bevat algemene informatie over veiligheid in de boomverzorging, en daarnaast taakrisicoanalyses van de meest voorkomende werkzaamheden in de boomverzorging.

Bekijk

Kleine tuin en parkmachines onderhoud en gebruik

Wilt u leren om tuin en park machines te onderhouden? IPC leert u in deze ééndaagse cursus om kleine machines te bedienen met inachtneming van de eigen veiligheid en die van anderen.

Bekijk

Hulpverlening Geïsoleerde Arbeid (HGA)

Als hulpverlener geïsoleerde arbeid (HGA) past u correcte hulpverlening en EHBO toe in omstandigheden van ongeval of calamiteit. U schat met uw kennis van BHV in wat u met uw EHBO kunt doen en welke professionele hulpverlening u moet inroepen.

Bekijk

Veiligheid Operationeel Leidinggevenden (VOL/VCA)

IPC Groene Ruimte traint u voor het VCA diploma VOL. Dit kan in Arnhem, maar ook op uw eigen locatie. In de tweedaagse cursus VOL VCA leert u over regelgeving zoals Arbowet, Europese richtlijnen, VCA, belastingsfactoren en omgaan met specifieke risico’s.

Bekijk

Tuin- en parkmachines

In dit boek worden de belangrijkste tuin- en parkmachines behandeld: de heggenschaar, de bladblazer, de cirkelmaaier, de graskantsteekmachine en elektrische varianten van diverse gereedschappen.

Bekijk

Basisveiligheid Openbare Ruimte (BVO) niveau 1

De cursus BVO (Basisveiligheid Openbare Ruimte) is speciaal ontwikkeld voor uw werknemers op niveau 1. De Veiligheids Checklist voor Aannemers (VCA) en de certificeringseisen van de International Organization for Standardization (ISO) horen in de bagage van iedere werker in de groene en grijze sector.

Duur

1 dag

Locatie(s)

IPC Groene Ruimte Arnhem of op locatie

Prijs

€ 345,00 BTW?

Inclusief

Digitaal IPC erkend Certificaat VCM
Lunch & koffie
Materiaal

Exclusief

Veiligheidskleding

Inschrijven

Vragen of Hulp nodig

Neem contact op met onze opleidingsadviseurs Bel mij Mail IPC