IPC Groene Ruimte maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan IPC Groene Ruimte jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan IPC Groene Ruimte advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken, ga je hiermee akkoord.

OK

Een ogenblik geduld alstublieft

Voor BTW-plichtige organisaties wordt dit bedrag verhoogd met het wettelijke BTW percentage

Sluiten
IPC Groen
Zoeken...

Veilig werken langs de weg voor uitvoerenden

Veiligheid is essentieel voor het werken langs de weg. De combinatie van de Arbowet en Wegenverkeerswet geven de nodige regels voor veilig werken langs de weg. Om hiervoor de wettelijke veiligheidsaspecten te beheersen, volgt u de eendaagse cursus Veilig werken langs de weg voor uitvoerenden. Dit kan bij IPC Groene Ruimte in Arnhem, maar ook in overleg op een locatie naar uw voorkeur. Na afloop van deze cursus weet u alles van een veilige werkomgeving creëren tijdens het werken langs de weg. Wij leren u werken volgens de richtlijnen van de CROW en brengen u daarbij de veiligheid in uw werkveld.  Om dit in uw verdere carrière te kunnen onderstrepen, ontvangt u van ons een verklaring van deelname.

CROW richtlijnen

In deze cursus leren we u als uitvoerende langs de weg alle relevante theorie. Het gaat over veiligheid. U leert de gedragsnormen die horen bij werken en veiligheid langs de weg. Ook de bekende CROW-richtlijnen komen aan de orde. Door praktische oefeningen raakt u vertrouwd met verkeersbegeleidende maatregelen voor veilig werken langs de weg.

Het programma

 • Relevante theorie Wegenverkeerswet
 • Arbowet
 • Signaalkleding (veiligheidskleding)
 • CROW richtlijnen Gedragsnormen bij het werken langs de weg
 • Lezen van een tekening
 • Werken met het stappenplan, van tekening tot uitvoering
 • Praktische oefeningen verkeersbegeleidende maatregelen 

 

*Indien u in het bezit bent van een European Tree Worker-diploma, levert deze training 8 ETW-hercertificeringspunten op.

* bekijk hier het volledige overzicht van trainingen waarbij ETW hercertificeringspunten te behalen zijn.

 

Mogelijk komt deze training in aanmerking voor Colland subsidie. Voor de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen wij u naar de website van: Colland Arbeidsmarkt subsidies IPC kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.

Hieronder kunt u één datum selecteren waarop Veilig werken langs de weg voor uitvoerenden plaats dient te vinden.
24-11-2017 van 09:00 tot 17:00 (locatie: IPC Groene Ruimte)

Oplossingen op maat
Voorbeelden, oefeningen en inhoud kunnen toegespitst worden op bedrijfsspecifieke omstandigheden. De vertaling naar de eigen werkpraktijk wordt daarmee nog eenvoudiger.

Mogelijkheid tot het creëren van een eigen opleiding
In opdracht ontwikkelt IPC Groene Ruimte een opleiding binnen onze thema’s voor u alleen. Hiermee kunt u een belangrijk concurrentievoordeel realiseren.

Hebben meerdere mensen binnen uw organisatie dezelfde opleiding nodig? Dan kunnen ze zich in de meeste gevallen de reis naar Arnhem besparen. Dankzij de mogelijkheid van incompany training.
IPC Groene Ruimte komt graag naar u toe. Ook al woont u aan de andere kant van het land!

Onze incompany training biedt interessante voordelen:

 1. Oplossingen op maat
  Onze trainers spitsen de incompany training toe op de specifieke vragen vanuit uw werkpraktijk. Dat zorgt voor effectiever resultaat.
 2. Alle neuzen in dezelfde richting
  Als organisatie bepaalt u de richting waarin de deelnemers zich ontwikkelen.
 3. Eigen opleiding creëren
  In opdracht ontwikkelt IPC Groene Ruimte een incompany training speciaal voor uw organisatie. Met een onderscheidende keuze van thema’s kunt u zo belangrijk concurrentievoordeel behalen.
 4. Besparing van reistijd en reiskosten
  U bepaalt zelf de tijden, dus ook de doorlooptijd van de opleiding. Reiskosten en reistijd naar het opleidingsinstituut in Arnhem worden merendeels voorkomen.
 5. Scherpe prijs per deelnemer
  Afhankelijk van het aantal deelnemers bespaart u met de incompany training op de totale kosten.
Bestel Bekijk

Basisveiligheid in de openbare ruimte

Dit boek behandelt de veiligheidsrisico's die werknemers in de openbare ruimte bij verschillende soorten werkzaamheden lopen, en hoe die risico's verkleind of weggenomen kunnen worden.

Bestel Bekijk

Richtlijn Veilig werken in de boomverzorging

Dit boek bevat algemene informatie over veiligheid in de boomverzorging, en daarnaast taakrisicoanalyses van de meest voorkomende werkzaamheden in de boomverzorging.

Bestel Bekijk

Tweeassige trekkers

In dit boek wordt beschreven hoe je veilig en verantwoord kunt werken met tweeassige trekkers en de daaraan gekoppelde werktuigen.

Bekijk

Cultuurtechnisch werk: Grondwerk

Dit boek gaat in op alle werkzaamheden die bij grondwerk komen kijken, zoals bij de aanleg en onderhoud van landbouwgebieden en natuurgebieden, maar ook van sport- en recreatieterreinen.

Bekijk

Daktuin en Gevelgroen Basismedewerker

Daktuin en gevelgroen, een mooie trend voor onderhoud op niveau. Bent u een hovenier die hogerop wil komen? Aanleg en onderhoud van daktuinen op daken en gevelgroen aan gevels vereisen namelijk enig niveau!

Bekijk

Veiligheid Operationeel Leidinggevenden (VOL/VCA)

IPC Groene Ruimte traint u voor het VCA diploma VOL. Dit kan in Arnhem, maar ook op uw eigen locatie. In de tweedaagse cursus VOL VCA leert u over regelgeving zoals Arbowet, Europese richtlijnen, VCA, belastingsfactoren en omgaan met specifieke risico’s.

Bekijk

Tuin- en parkmachines

In dit boek worden de belangrijkste tuin- en parkmachines behandeld: de heggenschaar, de bladblazer, de cirkelmaaier, de graskantsteekmachine en elektrische varianten van diverse gereedschappen.

Duur

1 dag

Locatie(s)

IPC Groene Ruimte Arnhem of op locatie

Prijs

€ 180,00 BTW?

Inclusief

Digitale verklaring van deelname
Boek: veilig werken langs de weg
Instructiekaart
Lunch & koffie
Praktijklocatie
8 ETW-hercertificeringspunten*
 

Exclusief

Signaalkleding
Veiligheidsschoenen

Inschrijven

Vragen of Hulp nodig

Neem contact op met onze opleidingsadviseurs Bel mij Mail IPC