IPC Groene Ruimte maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan IPC Groene Ruimte jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan IPC Groene Ruimte advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken, ga je hiermee akkoord.

OK

Een ogenblik geduld alstublieft

Voor BTW-plichtige organisaties wordt dit bedrag verhoogd met het wettelijke BTW percentage

Sluiten
IPC Groen
Zoeken...

Veiligheid Operationeel Leidinggevenden (VOL/VCA)

Bent u een operationeel leidinggevende en werkzaam in de buitenruimte? Dan heeft een certificaat VOL-VCA een grote meerwaarde voor uw bedrijf en persoonlijke kwalificaties. U leert om veilig te werken en rekening te houden met het milieu, gezondheid en arbeidsomstandigheden van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft. Veiligheid is immers niet weg te denken bij de professionele organisatie waar u werkzaam bent. Om dit in optimale banen te leiden dient u het certificaat VOL-VCA te hebben; Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.

IPC Groene Ruimte traint u voor het VCA diploma VOL. Dit kan in Arnhem, maar ook op uw eigen locatie. In de tweedaagse cursus VOL VCA leert u over regelgeving zoals Arbowet, Europese richtlijnen, VCA, belastingsfactoren en omgaan met specifieke risico’s. Na behalen van het examen ontvangt u het certificaat VOL-VCA.

VOL VCA

Als operationeel leidinggevende bent u verantwoordelijk voor veiligheid bij risicovol werk. Na de cursus VOL-VCA hebt u voldoende knowhow om als leidinggevende uw werknemers een veilige werkomgeving te bieden. Daarnaast kunt u aansturen en inspelen op zaken als de arbowet m.b.t. milieuwetgeving, ziekteverzuim, werkoverleg, keuze van veiligheid in arbeidsmiddelen en fysieke- en psychische belasting.

Programma

 • Risico’s
 • Methoden voor preventie en risicobeheersing
 • Wetgeving, kader en relevante bepalingen uit Arbowet en milieuwetgeving
 • Europese richtlijnen
 • Arbowet en beleid in de praktijk, o.a. risico-inventarisatie, plan van aanpak
 • Ziekteverzuimbeleid
 • Werkoverleg, toolbox
 • Veiligheidsaspecten van de arbeidsomgeving: gebouwen, transport etc.
 • Keuze en inzet van arbeidsmiddelen, o.a. machineveiligheid, transportmiddelen, gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Omgaan met specifieke risicofactoren in het bedrijf
 • Fysische factoren zoals geluid, trillingen, elektriciteit en klimaat
 • Chemische en biologische risico’s zoals brand, stof, giftige stoffen en infectiegevaar
 • Fysieke belasting
 • Psychische belasting

Mogelijk komt deze training in aanmerking voor Colland subsidie. Voor de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen wij u naar de website van: Colland Arbeidsmarkt subsidies IPC kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.

Oplossingen op maat
Voorbeelden, oefeningen en inhoud kunnen toegespitst worden op bedrijfsspecifieke omstandigheden. De vertaling naar de eigen werkpraktijk wordt daarmee nog eenvoudiger.

Mogelijkheid tot het creëren van een eigen opleiding
In opdracht ontwikkelt IPC Groene Ruimte een opleiding binnen onze thema’s voor u alleen. Hiermee kunt u een belangrijk concurrentievoordeel realiseren.

Hebben meerdere mensen binnen uw organisatie dezelfde opleiding nodig? Dan kunnen ze zich in de meeste gevallen de reis naar Arnhem besparen. Dankzij de mogelijkheid van incompany training.
IPC Groene Ruimte komt graag naar u toe. Ook al woont u aan de andere kant van het land!

Onze incompany training biedt interessante voordelen:

 1. Oplossingen op maat
  Onze trainers spitsen de incompany training toe op de specifieke vragen vanuit uw werkpraktijk. Dat zorgt voor effectiever resultaat.
 2. Alle neuzen in dezelfde richting
  Als organisatie bepaalt u de richting waarin de deelnemers zich ontwikkelen.
 3. Eigen opleiding creëren
  In opdracht ontwikkelt IPC Groene Ruimte een incompany training speciaal voor uw organisatie. Met een onderscheidende keuze van thema’s kunt u zo belangrijk concurrentievoordeel behalen.
 4. Besparing van reistijd en reiskosten
  U bepaalt zelf de tijden, dus ook de doorlooptijd van de opleiding. Reiskosten en reistijd naar het opleidingsinstituut in Arnhem worden merendeels voorkomen.
 5. Scherpe prijs per deelnemer
  Afhankelijk van het aantal deelnemers bespaart u met de incompany training op de totale kosten.
Bestel Bekijk

Veilig werken langs de weg

Dit boek geeft informatie over wettelijke voorschriften, verkeersborden en afzettingsmaterialen, verkeersmaatregelen, signaalkleding en organisatie van het werk.

Bestel Bekijk

Veilig en gezond werken op begraafplaatsen

In dit boek wordt de belangrijkste informatie over veiligheid en gezondheid op begraafplaatsen voor begraafplaatsmedewerkers en -bestuurders op een rijtje gezet.

Bestel Bekijk

Basisveiligheid in de openbare ruimte

Dit boek behandelt de veiligheidsrisico's die werknemers in de openbare ruimte bij verschillende soorten werkzaamheden lopen, en hoe die risico's verkleind of weggenomen kunnen worden.

Bestel Bekijk

Richtlijn Veilig werken in de boomverzorging

Dit boek bevat algemene informatie over veiligheid in de boomverzorging, en daarnaast taakrisicoanalyses van de meest voorkomende werkzaamheden in de boomverzorging.

Bekijk

Zorgvuldig handelen Wnb | RO niveau 3

Na deze cursus RO niveau 3 bent u als werkvoorbereider of bedrijfsleider klaar voor zorgvuldig omgaan met de Wet natuurbescherming bij het (her)inrichten van de buitenruimte. De gedragscode RO komt overal van pas.

Bekijk

Beeldbestekken voor Groen en Blauw – uitvoering en toezicht

Als uitvoerder, projectleider of directievoerder werkvoorbereider of directievoerder bent u na deze cursus Beeldbestekken voor Groen en Blauw in staat volgens RAW standaard te werken met beeldbestekken. Ook de landelijke standaardprocedure van de CROW is u volledig bekend.

Bekijk

Directievoering in de praktijk

De kwaliteitsborging in de uitvoeringsfase van het RAW bestek heeft na deze cursus uw volledige aandacht. Ook weet u praktisch om te gaan met directievoerende taken. U ziet effectief toe op berekeningen, wijzigingen, verslaglegging en verantwoordelijkheden.

Bekijk

Opzichter / Uitvoerder in de Buitenruimte

Als kundige opzichter of uitvoerder zelfstandig projecten in de buitenruimte tot een goed einde brengen? Dat wilt u ook. Want er is veel vraag naar zo’n kundige opzichter of uitvoerder. Met de IPC opleiding Opzichter / Uitvoerder in de Buitenruimte wordt u binnen 1,5 jaar volleerd opzichter of uitvoerder.

Bekijk

Tuin- en parkmachines

In dit boek worden de belangrijkste tuin- en parkmachines behandeld: de heggenschaar, de bladblazer, de cirkelmaaier, de graskantsteekmachine en elektrische varianten van diverse gereedschappen.

Bekijk

Zorgvuldig handelen Wnb | RO niveau 4

Na deze cursus RO niveau 4 kunt u als planvormer of projectleider aantoonbaar zorgvuldig handelen met de Wet natuurbescherming bij het (her)inrichten van de buitenruimte. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor een ontwikkelafdeling van de overheid of van een private terreinbeheerder.

Duur

1 dag

Locatie(s)

IPC Groene Ruimte Arnhem of op locatie

Prijs

€ 545,00 BTW?

Inclusief

Digitaal certificaat VOL-VCA
Het boek: VOL-VCA
Lunch & koffie
Examen

Exclusief

-

Inschrijven

Vragen of Hulp nodig

Neem contact op met onze opleidingsadviseurs Bel mij Mail IPC