IPC Groene Ruimte maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan IPC Groene Ruimte jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan IPC Groene Ruimte advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken, ga je hiermee akkoord.

OK

Een ogenblik geduld alstublieft

Voor BTW-plichtige organisaties wordt dit bedrag verhoogd met het wettelijke BTW percentage

Sluiten
IPC Groen
Zoeken...

Werkgids Faunatechnisch maaien

De Werkgids faunatechnisch maaien biedt een praktische handleiding voor het voorkomen en beperken van maaischade aan beschermde flora en fauna.

Maaiwerkzaamheden vormen een groot deel van de werkzaamheden in groen, natuur en landbouw. Bij deze werkzaamheden is de kans op toebrengen van schade aan beschermde flora en fauna groot.

Om die schade te voorkomen en te beperken is de Wet natuurbescherming van kracht.  Het uitgangspunt van de Flora- en faunawet is 'Nee, tenzij'. Dit houdt in dat alles wat schadelijk is voor beschermde soorten verboden is. Er staan hoge boetes op overtreding van deze wet.

Door vóór en tijdens het maaien maatregelen te nemen, kun je maaislachtoffers, maaischade en de daarbij behorende boetes voorkomen. De Werkgids faunatechnisch maaien laat zien wat deze specifieke maatregelen zijn en hoe en wanneer ze kunnen worden ingezet.

 

In de Werkgids vindt u in hoofdstuk 1 praktische informatie over achtereenvolgens beschermde flora- en faunasoorten en groei- en verblijfplaatsen, over de verschillende terreintypen waar maaiwerkzaamheden plaatsvinden en over maaiperiodes, gezien vanuit verschillende perspectieven. In hoofdstuk 2 staan de gerichte maatregelen om schade te voorkomen op een praktische en overzichtelijke wijze bij elkaar. Het praktische ‘Stappenplan Maaien’ in hoofdstuk 3 leidt u vervolgens stap voor stap naar de juiste handelwijze wanneer u maaiwerkzaamheden moet gaan uitvoeren.

 

Het boek is uitgevoerd in een handzaam A5-formaat met ringband.

Auteur

Sander Crasborn, mmv R.Borst en R.Sprong

Jaar uitgifte

2015

Aantal pagina's

52

Prijs

€ 15,00 (incl. verzendkosten, excl. BTW)

Uitvoering

full colour, A5, ringband

ISBN

978-90-74481-57-1

Bestel

Vragen of Hulp nodig

Neem contact op met onze opleidingsadviseurs Bel mij Mail IPC