Wanneer de module succesvol wordt afgesloten dan ontvangt u een certificaat voor de betreffende module. Wanneer u het diploma Terreinmeester wilt behalen dan dient u alle modules te behalen en het wettelijke kader te doorlopen. Het diploma en de certificaten zijn erkend door de branche.
De volgende modules komen aan bod;
- Module gras & toplaag
- Module gras & onderhoud
- Module gras & accommodaties
- Module gras & beplantingen
- Module kunstgras
Om in aanmerking te komen voor het diploma ''Terreinmeester'' dient u, naast het behalen van de bovenstaande modules, ook te voldoen aan het wettelijk kader.
Het wettelijk kader bestaat uit:
IPC Groene Ruimte gelooft in kwaliteit boven kwantiteit. Daarom zal er voorafgaand aan de opleiding een intakegesprek plaatsvinden. Het doel van dit gesprek is om uw kennisniveau te bepalen en te beoordelen of de opleiding aansluit op uw wensen. Deze intake is geheel kosteloos. Op basis van de intake geven wij u een advies en daarna maken wij een passende offerte voor u.
U kunt er voor kiezen om gericht uw kennis te vergroten door het volgen van één specifieke module of u gaat voor het (assistent) Terreinmeester of Beheerder diploma. De modules worden in een cyclus van 1,5 jaar aangeboden. Elke module wordt afgesloten met een toetsing.
De exameneisen voor het examen zijn vastgelegd in het examendocument. Klik hier voor inzage
Om het diploma Terreinmeester dan is 70% deelname aan de trainingen verplicht om mee te kunnen doen aan de toetsen die noodzakelijk zijn voor het behalen van het certificaat. Als u in het bezit bent van certificaten dan krijgt u hier vrijstelling voor.
Tijdens deze training worden diverse leervormen toegepast. De kracht van IPC Groene Ruimte is dat al onze trainingen praktisch van aard zijn. ‘Learning by doing’ is het motto, want door het zelf te doen, leert u het meest.
Er is veel interactie binnen de groep; uitwisselen van kennis en ervaringen. Overdracht van kennis door de docent is op basis van jarenlange ervaring en diverse praktijkvoorbeelden. Tijdens de opleiding zijn relevante lesmiddelen en instructiemiddelen beschikbaar.
Tijdens de opleiding heeft u toegang tot onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving (ELO). Hier vindt u de informatie die u nodig heeft voor de opleiding en kunt u zich voorbereiden op de lesdagen en praktijkopdrachten. De elektronische leeromgeving is onbeperkt toegankelijk en heeft als voordeel dat u kunt leren en voorbereiden waar en wanneer het u uitkomt.
Gedurende de opleiding zijn de trainers van IPC Groene Ruimte beschikbaar voor feedback op casussen of het meedenken over eigen praktijksituaties.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze opleidingsadviseurs:026-3550100. Inschrijven voor de basisopleiding gaat eenvoudig via de inschrijfbutton op de website. Alleen de startdag staat vermeld. Bij voldoende aanmeldingen zal de opleiding definitief doorgaan en ontvangt elke deelnemer een uitnodiging en lesrooster.
Naast de modules die gerelateerd zijn aan de sportaccomodatie, zijn er nog een aantal eisen die we stellen aan een terreinmeester. Deze eisen zijn:
- Een terreinmeester moet veilig kunnen werken. Een terreinmeester moet, op de dag van de diploma uitreiking, in het bezit zijn van een geldig VCA Basis of VCA VOL certificaat. Wanneer de terreinmeester deze niet bezit, kan IPC dit meenemen in de offerte.
- Een terreinmeester moet veilig kunnen werken met kleine aangedreven machines. Hiervoor dient de terreinmeester de training Kleine tuin en parkmachines te volgen. Wanneer de terreinmeester in het bezit is van een certificaat motorkettingzagen én certificaat bosmaaien, beiden niet ouder dan 5 jaar, kan hiervoor dispensatie worden verleend.
- Het is noodzakelijk dat de terreinmeester alle risico's kent van het handelen voor beschermde flora en fauna. Vandaar dat een terreinmeester in het bezit moet zijn van het diploma Wet Natuurbescherming niveau 1 bestendig beheer (of hoger). Ook deze training kunnen we integraal binnen de opleiding verzorgen.