IPC Groene Ruimte maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken om jou een optimale bezoekerservaring te bieden, om je relevante informatie aan te bieden en om jouw surfgedrag te meten. Met deze cookies kan IPC Groene Ruimte jouw internetgedrag binnen deze website volgen. Zodoende kan IPC Groene Ruimte advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door op ‘OK’ te klikken, ga je hiermee akkoord.

OK

Een ogenblik geduld alstublieft

Voor BTW-plichtige organisaties wordt dit bedrag verhoogd met het wettelijke BTW percentage

Sluiten
IPC Groen
Zoeken...

Stadsbomen Vademecum 3A: Boomcontrole en onderzoek

Systematische boomcontrole is de laatste jaren een steeds belangrijker rol gaan spelen in het boombeheer. Bij een juiste uitvoering hiervan blijft de eigenaar op de hoogte van veranderingen in conditie en structuur én voldoet hij aan de zorgplicht.

In de nieuwe derde druk is vooral hoofdstuk 2 Boomcontrole ingrijpend herzien. De informatie over de SIA-methode is flink uitgebreid en mede door deze uitbreiding kunnen met name oude, dikke, holle bomen nog serieuzer worden beoordeeld, voordat de keuze voor kap wordt gemaakt. 

In Stadsbomen Vademecum 3A: Boomcontrole en onderzoek komen alle aspecten aan de orde die met conditie en structuur en boomcontroles te maken hebben. Er wordt ingegaan op de belangrijkste uitvoeringsaspecten, methoden en waarderingscriteria bij de beoordeling van bomen.
Voor de conditie worden eerst de oorzaken van conditionele problemen behandeld. Vervolgens komen de technieken om de conditie te bepalen en het boom- en groeiplaatsonderzoek aan de orde. 

Voor de structuur wordt gekeken naar de oorzaken van een verzwakking. Vervolgens wordt ingegaan op de technieken voor het beoordelen van de structuur en het nader onderzoek waarmee verzwakkingen in de structuur kunnen worden vastgesteld. 

Auteur

G.J. van Prooijen

Jaar uitgifte

3de druk, 2017

Aantal pagina's

164

Prijs

€ 36,00 (incl. verzendkosten, excl. BTW)

Uitvoering

full colour

ISBN

978-90-74481-17-5

Bestel

Vragen of Hulp nodig

Neem contact op met onze opleidingsadviseurs Bel mij Mail IPC